Skal vi få til en grønn omstilling må vi alle ta grep.

Nordic Plastic Recycling

Nordic Plastic Recycling AS (NPR) er en industriell aktør som skal utvikle, fremme og påvirke til mer miljøvennlige løsninger gjennom resirkulering av plastmaterialer. Det dreier seg om gjenbruk av spill materialer fra produsenter og returnerte produkter fra markedet.

NPR skal gjenvinne returnerte plastmaterialer av så høy kvalitet at de kan inngå som plastråstoff hos nordiske plastprodusenter. Vi tar resirkulering et steg videre i detaljsortering innen hardplastkategorien og vi skal være i førersetet for det grønne skiftet i den nordiske plastindustrien. Bedriften skal bygges opp til å bli en betydelig aktør innen resirkulering av plast. Det skal samtidig defineres en høy standard for gjenbruk. Ikke bare av plastråstoff, men også av restprodukter til innlevert materiale.

NPR ble etablert i 2016 av Ovun AS (tidligere PartnerPlast AS), Cipax AS, Astero AS og RIR næring AS. Litt senere kom også Romsdal Innovasjon inn på eiersiden.

Eierforholdet i NPR i dag er slik;

  • Ovun AS – 34,8 %
  • Pioner boat AS – 34,8 %
  • Romsdal Innovasjon AS 29,883 %
  • Astero AS – 0,425 %
  • RIR næring AS – 0,092 %

 

I tilknytning til Ovun sine lokaler etableres det en produksjonshall hvor vi i samarbeid med våre samarbeidspartnere skal ta inn spillmaterialer fra plastprodusenter, primært innen rotasjonsstøping i Norden. I tillegg er det mulig å levere inn utrangerte plastprodukter for gjenvinning til fullverdig plastråstoff.

utrøna_bilde fra nordveggen
Nordic Plastic Recycling holder til på Utrøna Innovasjonssenter i Strandgata 106 på Åndalsnes. Foto: Nordveggen

Utrøna Innovasjonssenter

I 2020 flyttet vi inn i nye lokaler på Utrøna Innovasjonssenter. Her sitter vi vegg i vegg med Ovun og andre kunnskapsrike leietakere.

Plast er et meget godt egnet materiale for gjenbruk ved riktig håndtering. Gjennom vårt arbeid vil vi bidra til at våre etterkommere overtar en verden som utvikler seg i riktig retning.